Каталог
Каталог

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

22.03.2024 01:03

Особено компактен и точен

Нов енкодер с висока разделителна способност от Dunkermotoren за най-високите изисквания за прецизност

С магнитния енкодер MR 38 Dunkermotoren, марка на AMETEK, пуска на пазара особено компактно решение за задачи за прецизно позициониране. С разделителна способност от 1024 ppr за каналите A и B енкодерът е проектиран да покрива сложни профили на движение в широк спектър от приложения.

Третият, т.нар. индексен сигнал, може да се разбира като референтен импулс за движението. Той може да се използва за определяне на абсолютната позиция на свързания двигател в рамките на един оборот и за гарантиране на достоверността на сигналите, предавани по канали А и В. Това предлага на потребителя допълнителна сигурност по отношение на точността на предаваните данни.

Един оборот на двигателя може да бъде разрешен на 4096 стъпки, което позволява позициите да се определят точно и да се доближават до тях с милиметрова точност. В комбинация с изходен ток от 20 mA се гарантира прецизно предаване на данни дори на големи кабелни разстояния. Освен това и трите сигнала се предлагат и в инвертиран вид. Тези диференциални сигнали увеличават устойчивостта на интерференция на изходния сигнал. Захранващото напрежение на енкодера е 5 VDC (при поискване е възможно 24 VDC).

Благодарение на особено компактния си дизайн енкодерът MR 38 може да бъде напълно интегриран в корпуса дори на малките серии BLDC двигатели на Dunkermotoren. Това означава, че сигналите могат да се свържат директно към конектора на двигателя, което позволява решение с един кабел. Тази интеграция не само намалява количеството на материалите, необходими за цялостното решение, но и спестява ценно място в приложения, където мястото за монтаж е от първостепенна важност.

Резултатът за потребителя е особено тънко, но мощно задвижване, което гарантирано ще изпълни изискванията за прецизно позициониране на вашето приложение.

Още новини

Dunkermotoren публикува нов брой на своето списание за движение "mo

От 14 до 17 май 2024 г. изложението Interclean в Амстердам отва...

от 16 до 18 април 2024 г. на Messe Frankfurt, щанд A171.
С обновяването на средата за програмиране MotionCode от nexofox програмирането на интелигентни двигатели вече е още по-лесно и вече няма ограничения за децентрализираните архитектури за автоматизация.

Широко използван и универсален - безчетковият двигател BG 75 на Dunkermotoren, марка на AMETEK, е...

С продуктовата фамилия SL 38 Dunkermotoren, марка на AMETEK, стартира нова серия високопроизводителни линейни двигатели. Като версия от неръждаема стомана, ServoLine 38 STL (Stainless Steel) впечатлява с най-високо качество на материала и издръжливост