Каталог
Каталог

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Тихо и спокойно, компресор: амортисьорите на вибрациите ACE правят луксозния кемпер тих

Модернизиране на голям луксозен кемпер с евтини, малки компоненти: Това, което звучи като парадокс, е осъществено от холандски дизайнер чрез оборудване на въздушните компресори на неговия кемпер с виброгасители от ACE Stoßdämpfer GmbH като екстри и осигуряване на тишина вътре

Автокъщите са на мода и има много различни мобилни опции за индивидуално пътуване. Един от най-луксозните е така нареченият Recreational Vehicles (RV) от различни доставчици в САЩ. Със своя елегантен интериор, ексклузивен екстериор и мощни двигатели, RV в този сегмент са се превърнали в петзвездни хотели. В тях не се вписват нито шумно бръмчащи климатични системи, нито други технически системи, управлявани от силата на компресори, като въздушно окачване, отваряне и затваряне на врати или санитарни системи. По време на пътуването допълнителният шум, предизвикан от тези консуматори, все още не е обезпокоителен, защото компресорът, свързан с двигателя, тогава осигурява сгъстения въздух. Но след като спрат, пътниците искат да имат своето спокойствие и тишина в истинския смисъл на думата. В този случай два допълнителни компресора поемат задачата да осигурят комфортна жизнена атмосфера, когато автомобилът е паркиран. В детайли, проблемът със системата за подаване на въздух за окачването, вратите и тоалетните е бил в закрепването на съответните компресори. Монтирани в едно от техническите и снабдителните помещения под кемпера, те предавали вибрациите към каросерията. Това водеше до ясно забележими и чуваеми вибрации, които собственикът не искаше да търпи, още повече че двата по-малки компресора работеха последователно на интервали от 15 до 30 минути, в зависимост от консумацията на въздух, което се оказа нетърпимо, особено през нощта.

Професионалният опит е предимство
Петер ван Дайк, наследник на поколението основатели и висш мениджър на холандската компания Dijko Ovens B.V. от Тилбург, се чувства принуден да действа. Като машинен инженер и експерт в областта на автоматизацията и електронното управление на системи за фурни с вграден вакуум и дълбоко замразяване за големи пекарни, за него нито климатичната техника, нито пневматичните системи и компресорите са книги със седем печата. Затова той влиза в интернет, за да търси промишлено доказани компоненти за изолиране на вибрациите. След няколко кликвания той попаднал на страниците на ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de, която принадлежи на Stabilus Group. Той забелязал, че фирмата от Рейнланд освен продукти от областта на демпферната техника, регулирането на скоростта и продуктите за безопасност, предлага и голям брой решения за контрол на вибрациите.

Този пазарен сегмент е от все по-голямо значение за ACE, тъй като виброизолиращите панели, виброгасителите и въздушните пружини могат да се използват и за изпълнение на строгите изисквания за защита на работниците, включително и по отношение на шумовите емисии. В ACE само секторът на виброгасителите се състои от единадесет различни продуктови фамилии. Общо наричани гумено-метални изолатори, тези компоненти могат да се използват в широк спектър от приложения. Те изолират разрушителните сътресения и вибрации от машини и двигатели до такава степен, че условията на труд за хората и околната среда се подобряват значително. В областта на измервателната техника например често само чрез тяхното използване се получават използваеми резултати. Независимо дали става въпрос за нивелиращи или стабилни крачета на машината, чашковидни елементи, виброизолиращи свързващи елементи или бързо фиксиращи елементи, всички виброгасители ACE могат да се използват универсално и представляват идеални решения за повечето проблеми с вибрациите, познати в промишлеността. Фактът, че международно признатият сервиз на ACE помага и при индивидуални проекти като този на Петер ван Дайк, се доказва от проекта за успокояване на компресорите на моторната къща с помощта на безплатния инструмент за изчисления, който може да бъде намерен на този интернет адрес:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html




Още новини

В швейцарския научен център Технорама 500 експериментални станции предлагат на посетителите възмо...

Спортните учени също използват хидравлични машинни елементи в своите проекти. Особено когато анализи...

Транспортирането на мРНК ваксината срещу COVID-19 от Biontech/Pfizer е истинско логистично предиз...

Наред със софтуера за оразмеряване, както и с CAD данни и симулации, ACE Stoßdämpfer G...

ACE Stoßdämpfer GmbH вече предлага на инженерите-проектанти не само софтуер за конфигу...

Това, което каскадьорите са за филмовите звезди, структурните амортисьори TUBUS са за скъпите сис...