Каталог
Каталог

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

24.11.2022 03:11

Измервайте потока без препятствия: Ултразвуковият сензор SU Puresonic

  • Прецизно измерване на дебита на ултрачиста вода и вода
  • Здравата измервателна тръба от неръждаема стомана, която не съдържа компоненти, предлага висока устойчивост на медии и постоянна херметичност
  • Светодиод за работното състояние сигнализира за състоянието на сензора съгласно Namur NE107
  • Извеждането на силата на сигнала позволява да се правят заключения за качеството на процеса
  • Прецизни данни от измерванията дори при свръхчиста вода

SU Puresonic определя дебита на водата с висока точност при обеми до 1000 л/мин. Благодарение на ултразвуковата технология това се отнася и за ултрачиста вода с ниска проводимост, като например тази, произвеждана в инсталации за обратна осмоза. В комбинация със сензорите за проводимост от фамилията LDL може да се установи надежден контрол на качеството още в процеса на филтриране.
Измервателната тръба на SU Puresonic е изработена от неръждаема стомана и не съдържа измервателни елементи, уплътнения и подвижни части. Това означава, че грешките, причинени от повреди, течове или запушвания, които могат да възникнат в механични системи като работни колела или турбини, се изключват от самото начало, както и спадът на налягането, причинен от конструкцията.

Силата на сигнала като показател за качество и поддръжка
Непрекъснато регистрираната сила на сигнала позволява да се правят заключения относно качеството на средата или необходимостта от поддръжка. Ако стойността спадне, това може да е индикатор за увеличаване на частиците в средата или за отлагания по вътрешната стена на тръбата. Силата на сигнала, предаван ациклично чрез IO-Link, позволява на потребителя да планира работата по поддръжката или да коригира последователността на процеса на ранен етап. По този начин може да се гарантира високо качество на крайния продукт. Тази функция е реализирана и за конвенционални системи, които все още не разполагат с IO-Link. Ако силата на сигнала падне под предварително определено ниво, състоянието на устройството се променя и сензорът сигнализира за това чрез диагностичния изход и светодиода за работното състояние.

 

Още новини

Есен, декември 2023 г. - Германската награда за дизайн отново отива при ifm. След като през 2021 г. журито за последен път удостои с престижната награда три продукта на компанията, през 2024 г. то ще връчи наградата за инструмента за мониторинг на състоянието moneo RTM. Това е първата награда за дизайн за софтуерен продукт на ifm.
Тържественото откриване на новия офис на ifm electronic в Истанбул се състоя в присъствието на много гости и служители на 2022 септември.
Откриване на обекти и проверка на обекти в едно устройство
ifm има три причини да празнува на тазгодишните Германски награди за дизайн. Сензорът за ниво LI, шайбата с много капаци и температурният сензор TCC са отличени с престижни награди за дизайн.

ifm ще изгради ново корпоративно седалище в Есен
Непрекъснатият растеж през последните годин...