Каталог
Каталог

TELE Haase Steuergeräte GmbH

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

20.10.2022 00:10

eCap - сензор за захранване помага за пестене на енергия

ECap на TELE Haase е сензор за мощност с комуникационна поддръжка за точно измерване на аналогови стойности за цифрова обработка на данни. Той предава измерените данни чрез Modbus към PLC или чрез модул IoT към облака и може да се използва универсално благодарение на гъвкавата си функционалност. Монтиран без особени усилия, сензорът за захранване събира всички необходими цифрови данни за оптимизиране на машините и системите и помага на клиентите да пестят енергия, което е от полза както за машините, така и за бюджета.

Измерване и оптимизиране на потреблението на енергия
TELE eCap помага на клиентите да използват енергията разумно и да намалят оперативните разходи. Прецизното измерване на аналоговите електрически стойности, които се отчитат от машината с помощта на eCap, осигурява на потребителя надеждна база данни, която може да бъде цифрово обработена, подготвена за анализ и визуализирана. Универсално приложим, eCap предоставя подходящата информация за много различни области на приложение. Благодарение на бързото предаване на данни eCap дава възможност за незабавна реакция при промяна на обстоятелствата. По този начин получените цифрови данни не само предпазват оборудването от повреда или неизправност, но и спомагат за оптимизиране на ефективността и производителността.

Системата eCap е идеално подходяща за:
  • Управление на енергията
  • Повишаване на енергийната ефективност
  • Балансиране на натоварването
  • Мониторинг на процеси и инсталации
  • Предсказуема поддръжка
  • Данните като решаващ фактор

ECap измерва напрежение и ток с много висока разделителна способност и изчислява много други стойности, като мощност, фактор на мощността, енергия или честота. Комуникацията се осъществява чрез Modbus RTU. Ако измервателните данни от машините и системите са цифровизирани, праговите стойности и функциите на системата могат да се задават чрез облака или PLC посредством софтуер. Освен това данните могат да бъдат записани и използвани за извличане на данни. Това дава възможност на:м потребителя:в да извършва анализи, да взема перспективни решения, за да оптимизира работата на:своето приложение.

В

зависимост от приложението

eCap

може да се комбинира с PLC, IoT шлюзове или други подобни системи.

eCap впечатлява с високи технически характеристики:
Отлична разделителна способност на дискретизация: 24 бита
Много висока чувствителност: 1/100.000 FMR
Висока честота на дискретизация: 9800 семпли/сек
Много висока точност: до 0,01 %
Цифров вход за локално интегриране на допълнителни функции за наблюдение.
Цифров изход за локално активиране на наблюдаваното устройство, напр. задвижване или защитно реле.


Удобен монтаж и персонализация
eCap има компактна монтажна ширина от 45 mm/1,8 инча и може лесно да се параметризира отпред на устройството чрез отвертка в изключено състояние. Специфичните за клиента функции са лесни за изпълнение и осигуряват точен цифров образ на аналоговите стойности и тенденции. Актуализациите на фърмуера се извършват чрез Modbus RTU.

С PLC или IoT модул
Пример за приложение на TELE eCap е комбинацията с PLC. Тук аналоговите електрически стойности се отчитат от машината, преобразуват се в цифрови стойности и се предават по кабел (Modbus RTU) на Modbus master. Този вариант дава възможност на клиента да получи достъп до цифровите данни директно на място и да реагира незабавно на дейността на машината.

Ако eCap се комбинира с модул IoT, събраните от машините данни могат да се прехвърлят към облака чрез интернет връзка. По този начин потребителите с различни устройства (компютър, таблет, мобилен телефон и др.) имат достъп до цифровите данни от измерванията от всяка точка на света. На практика eCap може да се интегрира както в нови, така и в съществуващи системи (модернизация).