Каталог
Каталог

Schubert & Salzer Control Systems GmbH

Schubert & Salzer Control Systems GmbH

Schubert & Salzer Control Systems GmbH

08.04.2022 00:04

Нови спирателни и регулиращи вентили за хранително-вкусовата промишленост

Schubert & Salzer Control Systems показва нова серия асептични и плъзгащи се задвижки на Anuga FoodTec. Производителят гарантира висока надеждност на доставките и кратки срокове за доставка.

Инголщат, Кьолн. - Към клапаните в хранително-вкусовата промишленост се прилагат строги изисквания. На изложението Anuga FoodTec 2022 Schubert & Salzer Control Systems ще представи високопрецизни регулиращи вентили и надеждни спирателни вентили за множество процеси в хранително-вкусовата промишленост. От 26 до 29 април асептичният ъглов вентил 6051, сертифициран по EHEDG, и новият хигиенен ъглов вентил 6052, отговарящ на изискванията на 3A, ще бъдат в центъра на вниманието на щанд D055 в зала 5.1
. И двата стерилни вентила могат да бъдат проектирани като спирателни или контролни вентили. Ще бъде представена и новата особено компактна плъзгаща се задвижка тип 8028 с мембранно задвижване.


Лична комуникация - ситуация на сигурна доставка

В допълнение към новите и по-нататъшни разработки, Schubert & Salzer Control Systems има важно послание към посетителите на панаира. "Дори и в настоящата ситуация, като надежден партньор на индустрията, ние гарантираме сигурност на доставките, която реализираме чрез широкообхватни мерки
", обяснява Алвин Бергер, ръководител на отдел "Покупки и логистика".
Това е така, защото специалистите по регулиращи и спирателни вентили отдавна вече разчитат на цялостни, динамично управлявани запаси и инвестират в стабилни вериги за доставки. Резултатът е устойчивост на кризи и кратки срокове за доставка.


Вентили за производство на храни

Представените вентили - както всички регулиращи и спирателни вентили на Schubert & Salzer Control Systems - се произвеждат в централата на компанията в Инголщат. Характерно за асептичните ъглови вентили 6051 и новия хигиенен ъглов вентил 6052, който вече отговаря на изискванията на 3A, е отличната им
почистваща способност за използване в производството на храни и напитки, например в млекопреработвателни предприятия. Това е възможно преди всичко благодарение на оптимизираното поведение на потока и тялото на клапана, изработено от непореста масивна неръждаема стомана с минимална грапавост на повърхността. Мембрана с покритие от PTFE
разделя технологичната камера и задвижващия механизъм на вентила и е напълно нечувствителна към високите температури в процесите SIP или CIP.
Плъзгащата се задвижка тип 8028 управлява течни, газообразни или парообразни среди с висока точност. Особено добри са резултатите при използване в ограничени пространства: например при номинална широчина DN100 височината за монтаж на най-компактната версия GS1 е само 487 мм.
Технологията с плъзгащи се врати регулира потока за милисекунди чрез линейно преместване на два уплътнителни диска с прорези, разположени перпендикулярно на посоката на потока, един над друг. По този начин задвижващият механизъм трябва да преодолява само триенето при плъзгане между двата диска.
Това намалява силата на задвижване с 90 % в сравнение с поппет-вентилите със същия номинален размер и същата диференциална стойност на налягането и е с особено ниска степен на износване.


За Schubert & Salzer Системи за управление:

Като бързоразвиваща се високотехнологична компания
Schubert & Salzer Control Systems разработва, произвежда и продава високопрецизни регулиращи и спирателни вентили за промишлена употреба в областта на технологичните процеси. Базирана в Инголщат, компанията предлага на клиентите си услуги директно или чрез дъщерни дружества в Бенелюкс, Англия, Франция, Индия и САЩ, както и чрез повече от 40 международни партньори.


Качествени продукти "Произведено в Германия".

По отношение на консумацията на енергия, експлоатационния живот и шумовите емисии клапаните на Schubert & Salzer са сред най-ефективните на пазара днес. Компактният им дизайн и високото качество на управление свеждат до минимум усилията, необходими за монтаж и поддръжка, и осигуряват висока експлоатационна и технологична надеждност с изключително дълъг експлоатационен живот.


Вентилите се използват в химическата и фармацевтичната промишленост, както и в производството и преработката на храни и напитки, а също и в производството на пластмаси, стомана, стъкло или хартия и в текстилната промишленост. навсякъде, където трябва да се контролират и изключват течни, парни или газообразни среди, Schubert & Salzer Control Systems предлага решение, съобразено с нуждите на клиента.

Допълнителна информация: controlsystems.schubert-salzer.com

Още новини

С новите типове 7017 и 7027 гамата на Schubert & Salzer вече включва два типа сферични вентил...