Каталог
Каталог

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

12.08.2021 00:08

RotoClamp - силно затягане за безопасно производство

Мощните системи за затягане RotoClamp на HEMA са идеални за затягане на ротационни позиции в оси, маси и въртящи се глави на машини. Тъй като системата за затягане работи на принципа на безопасност при повреда, тя затяга осите бързо и с голяма сила дори в случай на прекъсване на електрозахранването.

Безопасни и прецизни производствени процеси с пневматичните системи за затягане от HEMA
Много машини и системи в промишленото производство имат оси и шпиндели, които трябва да бъдат здраво захванати в различни работни позиции. За тези приложения HEMA предлага RotoClamp: ротационна система за затягане, която може да се използва и като устройство за безопасност при повреда. RotoClamp се характеризира с високи сили на затягане при относително ниско работно налягане. Това е възможно благодарение на пневматичния принцип на работа на системата за затягане, който се основава на пружинен акумулатор. Чрез обезвъздушаване на вътрешната камера на пружинната мембрана и обезвъздушаване на външната камера на пружинната мембрана мембраната се разтоварва. В резултат на това притискащият елемент се деформира еластично в областта на притискащата повърхност и притиска закрепвания вал. Ако е необходимо, силата на притискане може да се увеличи допълнително чрез подаване на допълнителен сгъстен въздух към камерата на външната пружинна мембрана с помощта на функцията за усилване.

В случай на отказ на налягането оста се притиска незабавно (версия за безопасност при отказ). Времето за реакция е особено кратко благодарение на пневматиката. Изключително кратки времена на затягане могат да се постигнат с бързодействащия клапан и бързодействащия фиксатор, монтирани директно на затягащия механизъм. RotoClamp се предлага във версия за вътрешно и външно затягане и е съвместим с всички размери валове, които обикновено се използват в индустрията.
BACK

Още новини

Нашите въртящи се прозорци разчистват гледката