Каталог
Каталог

EnviroChemie GmbH

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

09.08.2021 01:08

EnviroWater Group предлага иновативна система за пречистване на отпадъчни води с възможност за повторно използване на водата в производството.

Meyer Burger открива нов завод за производство на високоефективни соларни клетки в Талхайм, град Битерфелд-Волфен. Производственият процес за висококачествени соларни клетки изисква както пречистена вода с най-високо качество, така и ефективно пречистване на отпадните води с концепция за устойчиво рециклиране на водата.

Групата EnviroWater, с EnviroChemie като главен изпълнител, достави персонализирани решения за пречистване на свръхчиста вода (EnviroFALK) и устойчиво пречистване на производствените отпадни води (EnviroChemie) за новия завод за соларни клетки. И двете компании са част от EnviroWater Group - мрежа от специалисти в областта на водите.

Половината от отпадъчните води се пречистват, така че да могат да се използват повторно в процеса. Това е важен принос към опазването на водните ресурси и минимизирането на водния отпечатък. Останалите отпадъчни води се третират химически и физически с помощта на технологията Envochem в многоетапен процес, така че да могат да се изхвърлят лесно и да не замърсяват околната среда.

"Нашето ново устойчиво производство на слънчеви клетки разполага с модерна технология за пречистване на водата и, което е много важно, с инсталация за рециклиране на вода. Това ни спестява ресурси. Това нямаше да е възможно без впечатляващата работа на EnviroChemie и EnviroFALK", казва Андре Рол, ръководител на Fab Engineering в Meyer Burger.

За EnviroWater Group

EnviroWater Group е мрежа от компании със специалисти в решаването на широк спектър от изисквания за устойчиво пречистване на промишлени води. EnviroWater Group включва компаниите EnviroChemie, EnviroFALK, EnviroDTS, EnviroProcess, EnviroFALK PharmaWaterSystems, IWM Industrial Water Management, AEW Wassertechnologie, AFS Solutions, Innowac и up2e!

Още новини

EnviroChemie получава поръчка от голям германски производител на инсталации за доставка на пречистване на вода за работата на PEM* електролизатор за производство на зелен водород.