Каталог
Каталог

Jinan winner particle instrument stock Co., Ltd.

Jinan winner particle instrument stock Co., Ltd.

Jinan winner particle instrument stock Co., Ltd.

29.04.2024 16:05

Анализатор на размера на наночастиците и зета потенциала

Отговор на обявата

Winner 901 Фотонна корелация DLS Анализатор на размера на наночастиците и зета-потенциала

Тестови диапазон 1-10000nm

 

Описание на продукта


Анализаторът на размера и потенциала на наночастиците Winner901 е нов продукт от висок клас на Winner Particle Instrument Co., Ltd. за анализ на размера на частиците чрез динамично разсейване на светлината, който може да измерва както зета потенциала, така и размера на наночастиците.

 

Подробности за продукта:


Winner901 използва технология за електрофоретично разсейване на светлината, за да измери зета-потенциала и да получи изоелектричната точка, и използва техники за статично разсейване на светлината (SLS), за да измери молекулното тегло. В сравнение с други устройства от същия тип в страната и чужбина, той има значителни предимства и може да се използва в различни експерименти заедно с лазерния анализатор на разпределението на размера на частиците.


Приложение:


Анализаторът за размер и потенциал на наночастици Winner901 има функции за анализ и изпитване на дзета-потенциал и размер на наночастици. Той е подходящ за измерване на размера на частиците и повърхностния потенциал на различни наноемулсии, суспензионни колоиди и др. Той може да се използва във фината химическа промишленост за наноматериали, за научноизследователска и развойна дейност и контрол на качеството на производството на повърхностноактивни вещества, олигомери и др. Той е също така тестер за разработване на продукти и контрол на качеството за печатарски мастила, фармацевтични препарати и други индустрии.

Основни характеристики


Принцип на изпитване:
Използвайки принципа на електрофоретичното разсейване на светлината и фотонната корелационна спектроскопия, размерът на зета-потенциала на частиците се определя въз основа на скоростта на електрофоретичното движение на частиците в течността. Скоростта на популацията на електрофоретичното движение на частиците и размерът на доплеровото изместване на разсеяната светлина, причинено от лазерното облъчване на тези частици, варираха. Фотонната корелационна спектроскопия анализира величината на дзета-потенциала на частиците въз основа на честотното изместване.

Свръхвисокоскоростно събиране на данни:
Основният компонент на устройството е дигиталният корелатор HA1024, който може да извършва събиране на интензитета на електрофоретичната разсеяна светлина и изчисляване на автокорелационната функция в реално време, за да отрази ефективно информацията за скоростта на електрофоретичното движение на частиците и да осигури основата за точността на резултатите от теста за зета-потенциал.
Високочувствително съотношение сигнал-шум:
Чрез използване на професионални фотоумножители с висока производителност, уредът има изключително висока чувствителност и високо съотношение сигнал-шум за фотонни сигнали.
Високопрецизен контрол на постоянната температура:

Чрез използване на полупроводникова технология за контрол на температурата, точността на температурния контрол е до 0.1 °C, така че пробата винаги е в състояние на постоянна температура по време на целия процес на изпитване, като се избягва отклонението на изпитването, причинено от промяната на вискозитета на течността и Брауновото движение поради температурните промени, и се гарантира точността и стабилността на резултатите от изпитването.
Стабилна система за оптичен път:
Системата за оптичен път, изградена чрез оптично устройство за промяна на честотата и технология за свързване на оптични влакна, не само прави системата за откриване малка, но и има силна способност за защита от смущения, което гарантира стабилността на теста.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


Закупуването на лазерен анализатор на размера на частиците трябва да се знае:

(1) Какви материали трябва да се тестват?
Ако е суспензия/емулсия, трябва да се избере течен дисперсионен анализатор на размера на частиците, а някои материали реагират и с вода, така че се нуждаят и от течен дисперсионен анализатор на размера на частиците. Обикновено за цимент, метален прах и фарамциеви материали е необходим сух дисперсионен анализатор на размера на частиците от модела
.

(2) Какъв диапазон на размера трябва да се тества?
Досега, въз основа на MIE разсейване, лазерният анализатор на размера на частиците може да измерва диапазона на частиците е 0,01um-2000um. Ако обхватът на материалите не е толкова широк, например 10um-20um, по-малкият обхват на разпределение на размера на частиците изберете модел с по-тесен обхват
ще бъде по-точен, не е необходимо да купувате модел с голям обхват.

(3) Какво представлява дисперсната среда?
За течния модел, за да може пробата да се диспергира добре и да циркулира в лазерния анализатор на размера на частиците, обикновено трябва да използваме вода, алохол или органичен разтворител като дисперсна среда.При сухия дисперсионен модел просто използвайте сгъстен въздух като дисперсна среда. на настоящия пазар цената на сухия лазерен анализатор на размера на частиците е по-висока от тази на течните дисперсионни модели, така че ако е добре да се тества, течният модел е по-добър.

Още въпроси, моля, свържете се с нас, ние ще ви предложим най-подходящия за вас лазерен анализатор на размера на частиците!


Отговор на обявата

Категория
Оферти

Държава
Китай

Регион
山东省

Място
济南市

Допълнителна информация