Каталог
Каталог

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

26.07.2023 09:45

Китай Бързото леене под налягане компания

Отговор на обявата

Бързото леене под налягане, известно също като бързо инструментално производство или бързо прототипиране, е производствен процес, използван за бързо производство на пластмасови части с малък обем. Той е разновидност на традиционното леене под налягане, което е широко използван производствен метод за производство на големи обеми пластмасови части.



Основното предимство на бързото леене под налягане е способността му да ускорява производствения цикъл за малообемни части. То включва използването на алуминиеви или меки стоманени форми вместо по-издръжливите и скъпи стоманени форми, използвани при традиционното шприцване. Тези форми могат да се произвеждат много по-бързо и на по-ниска цена, което прави бързото леене под налягане жизнеспособна опция за създаване на прототипи и малки серии.



Процесът обикновено включва следните стъпки:

Проектиране и създаване на прототипи: Дизайнът на детайла се създава с помощта на софтуер за компютърно проектиране (CAD). Може да се създаде прототип на частта, като се използват техники като 3D принтиране, за да се провери дизайнът, преди да се пристъпи към производство.



Производство на матрица: Формата се изработва от алуминий или мека стомана, които могат да бъдат обработени или 3D отпечатани. Този етап обикновено е по-бърз и по-рентабилен в сравнение с производството на стоманени форми, използвани при традиционното шприцване.



Шприцване: Формата се монтира в машина за шприцване и разтопеният пластмасов материал се впръсква под високо налягане в кухината на формата. Материалът бързо се втвърдява и приема формата на матрицата.



Изваждане и довършване на детайла: След като пластмасата се втвърди, матрицата се отваря и детайлът се изважда. Излишният материал или несъвършенствата се изрязват или изглаждат, за да се постигне желаният краен вид.



Услугите за бързо шприцване предлагат няколко предимства в сравнение с традиционните методи за шприцване.


Отговор на обявата

Категория
Оферти

Регион
china