Каталог
Каталог

Baoding Texcraf New Material Technology Co.,Ltd.

Baoding Texcraf New Material Technology Co.,Ltd.

Baoding Texcraf New Material Technology Co.,Ltd.

22.06.2023 01:00

Сребърна антимикробна тъкан

Отговор на обявата

Сребърната антимикробна тъкан е вид тъкан, която е наситена със сребърни йони, за които е известно, че имат антимикробни свойства. Среброто се използва от векове като естествен антибиотик и противогъбично средство, а свойствата му са добре документирани. Когато се вгражда в тъкани, среброто може да помогне за предотвратяване на растежа и разпространението на бактерии, вируси и гъбички.

Сребърната антимикробна тъкан обикновено се използва в медицински заведения, като болници и клиники, както и в други среди, където чистотата и хигиената са важни, като например в предприятия за преработка на храни и лаборатории. То се използва и в облекло и продукти за спане, за да осигури допълнителна защита срещу бактерии и миризми.

Антимикробните свойства на среброто се основават на способността му да нарушава метаболитните процеси на микроорганизмите, като им пречи да се възпроизвеждат и в крайна сметка ги убива. Сребърните йони могат също така да се свържат с клетъчните мембрани на микроорганизмите, нарушавайки способността им да функционират правилно.

Сребърни антимикробни тъкани могат да бъдат произведени по различни методи, включително чрез включване на сребърни наночастици или нанасяне на покрития на сребърна основа. Ефективността на тъканта зависи от концентрацията на сребърните йони и от метода, използван за вкарването им в тъканта.



Отговор на обявата

Категория
Оферти

Държава
Китай

Регион
Hebei

Място
No.777 Chaoyang South Street, Baoding City