Каталог
Каталог

Henan Tianzhidao Biological Technology Co., Ltd

Henan Tianzhidao Biological Technology Co., Ltd

Henan Tianzhidao Biological Technology Co., Ltd

07.06.2023 05:25

Могат ли бутилките Dewar да експлодират? Безопасни ли са бутилките Dewar?

Отговор на обявата

Преди да си купят бутилка Dewar, много хора си задават въпроса дали бутилките Dewar ще експлодират, когато са пълни с течен азот? Как да се гарантира безопасността на бутилката Dewar?

Течният азот е течен азот с температура -196 градуса по Целзий, което означава, че над 196 градуса по Целзий течният азот ще продължи да се изпарява в азот, в този момент, ако температурата се повиши, скоростта на изпаряване на азота внезапно ще стане по-бърза, всеки литър изпаряване на течен азот, температурата се повишава с 15 градуса по Целзий, разширяването на обема с около 180 пъти. Това означава, че вътрешното налягане на бутилката "Деуар" става по-голямо, което може да доведе до експлозия на бутилката "Деуар".

Бутилките "Деуар" при нормални условия имат специална удароустойчива конструкция и могат да се транспортират и използват в напълнено състояние, в допълнение към статичното съхранение на течен азот. Бутилката на Деуар обаче може да доведе до счупване на изолационния слой или на други части, след като бъде подложена на силен сблъсък и вибрации, а външната среда може да окаже пряко въздействие върху материала за газификация и да предизвика експлозия.

Освен риска от експлозия на самата бутилка на Деуар, ако бутилката на Деуар е поставена в затворено пространство без вентилация, непрекъснато изпаряващият се азот също постепенно ще запълни цялото пространство и ще достигне границата на експлозия, което също може да доведе до експлозия.

TianChi KGSQ бутилка Dewar се фокусира върху производството на бутилка Dewar в продължение на 13 години, има надежден производствен процес, за да гарантира безпроблемното използване на бутилката Dewar, всички продукти са преминали функционалния тест на Института за надзор и контрол на качеството на продуктите. Преминали сме сертификация за качество по ISO9001, EU CE. Ние сме производител, осигуряващ висококачествени продукти и перфектно следпродажбено обслужване, моля, не се колебайте да се свържете с нас.


Отговор на обявата

Категория
Оферти

Държава
Китай

Регион
Henan

Място
Zhengzhou