Каталог
Каталог

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

  • ISO9001

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

  • ISO9001

19.04.2023 12:00

Процес на отпечатване на DTF | Изготвяне на трансфера DTF

Отговор на обявата

Процесът на отпечатване на DTF е доста прост. Печатате върху някакво фолио - като прозрачно фолио, ако сте достатъчно стари - с помощта на пълноцветен мастиленоструен принтер. Ако използвате обикновен домашен мастиленоструен принтер, извадете хартията в тавата и я заменете с фолиото "PET".

Процес на отпечатване на DTF | Изготвяне на трансфера DTF

Стъпка 1: Отпечатване върху фолиото
Поставете PET фолиото в таблата на принтера.
Натиснете "Отпечатване".
Мастиленоструйният принтер ще отпечата "директно върху фолио", прехвърляйки изображението върху вашето PET фолио.
Внимавайте да не размажете отпечатъка, когато го изваждате от таблата!


Стъпка 2: Разпръскване на праха
Тази стъпка представлява нанасяне на праха с горещо разтопяващ се разтвор върху фолиото, върху което е отпечатано изображението. Трябва да нанесете праха, докато отпечатъкът е все още мокър! Уверете се и разпръснете праха равномерно. Обикновено държите тава до принтера, поръсвате силата върху уеб отпечатъка, след което морно се движите напред-назад, докато покрие мокрото мастило. След това внимателно изтръскайте излишното количество. Като алтернатива може да се използват автоматични шейкъри, които се предлагат в по-натоварените магазини за персонализирани тениски.





Стъпка 3: Разтопете праха
Точно както е посочено в описанието, следващата ви стъпка е действително да разтопите праха на място.Най-разпространеният начин да направите това е просто да поставите трансфера DTF директно върху фолио във фурна за около 2 минути. Алтернативно, ако вече сте в бизнеса с персонализирани тениски и правите трансфери DTG или трансфери от винилови или бели тонер принтери, можете да използвате вашата термопреса. Само се уверете, че се движите наведен и не прилагате никакъв натиск. Или че горната част на пресата изобщо не е в контакт с трансфера. Нарочно тук не са посочени времена и температури за втвърдяване на DTF трансфери. Винаги е най-добре да се консултирате с производителя!




Стъпка 4: Предварително пресоване на тениската
Разбира се, не е задължително това да е тениска. Но каквото и да е, върху което ще нанасяте DTF трансфера, трябва да е напълно гладко. Всякакви бръчки ще се появят на отпечатъка! И може би още по-важно е, че това ще изсуши напълно материала. Ще се изненадате колко много влага може да поеме платът от влажността на въздуха и това да повлияе на качеството на печата. Процес на печат с DTF | Изработване на тениска по поръчка

Стъпка 5: Нанасяне на DTF трансфера
След като сте направили трансфер директно върху филм, НЕ е необходимо да го използвате веднага. Подобно на повечето други видове трансфери, те се съхраняват добре. Ето защо толкова много малки фирми се фокусират само върху продажбата на самите трансфери! Ако се чудите кой DTF принтер да си купите, вижте връзката.
ПЕТ фолиото с изображението и разтопеният прах се поставят върху предварително пресования материал в термопресата. След това ще пресовате трансфера с топлинна преса върху тениската, както бихте направили с всяка друга, като разбира се следвате инструкциите на текущия производител.
За разлика от хвърлянето на ситопечатаната тениска в тунела за сушене, този процес обикновено се препоръчва да отнеме по-малко от :30.

Стъпка 6: Отлепване на DTF трансфера
DTF използва COLD PEEL. в 100 % от случаите.
Затова след топлинно пресоване на ризата я оставете настрана, докато платът и трансферът се охладят напълно.
Ако правите серия от ризи, можете просто да ги пресовате всички, една след друга, и да започнете да ги отлепвате, когато всички изстинат.
Горещият стопилка, когато се охлади, действа като свързващо вещество, което свързва цветния пигмент в мастилата с влакната на плата.
След като фолиото се охлади, отлепете трансфера и оставете необходимия дизайн след себе си!

Стъпка 7: Преса за довършване на директно върху фолио
Това е незадължителна стъпка, но определено трябва да я правите при всяко приложение за дрехи.
Както и при трансферите от принтер с бял тонер, DTF изискват тази финална преса, за да се затвърди наистина дълготрайността на принтера. Тя подобрява скокообразно "устойчивостта на пране".
Обикновено инвестирате само още около 10-15 секунди за тази финална стъпка.
DTF (директно върху филм) няма същите ограничения като сублимацията - която не може да се прилага върху памук - или DTG - която не може да се печата върху тъмни полиестери.
Получава се доста невероятен трансфер. Можете да го приложите върху почти всяка тъкан!


Отговор на обявата

Категория
Оферти

Държава
Китай

Регион
GuangDong

Място
ShenZhen