Каталог
Каталог

Фруктоза кристална

06.03.2023 11:00

Фруктоза кристална

Отговор на обявата

Кристалната фруктоза е идеален здравословен подсладител, получен от царевица. Смята се, че тя е с около 20% по-сладка от трапезната захар и с 5% по-сладка от HFCS.

Достойнства на продукта:
1) тя е естествен подсладител вместо изкуствен подсладител, тъй като фруктозата се среща естествено в плодовете и зеленчуците, както и в меда.
2) тя има най-голяма сладост сред естествените захари. Сладостта ѝ е 1,3 до 1,8 пъти по-голяма от тази на захарозата. За да се постигне същата сладост, употребата ѝ може да се намали в сравнение със захарозата. Сладостта е най-важната му характеристика на фона на другите предимства. Сладостта му не е фиксирана, а се променя с температурата. Колкото по-ниска е температурата, толкова по-голяма е сладостта.
3) вкусовите рецептори в езика възприемат фруктозата първо в сравнение с глюкозата и захарозата и възприятието бързо изчезва. Тя не маскира освобождаването на вкуса на глюкозата и захарозата, тъй като нейният пик на освобождаване на вкуса се появява преди глюкозата и захарозата. В резултат на това вкусът на напитката няма да се подобри и/или запази чрез добавянето на кристална фруктоза.
4) няма вероятност да се превърне в киселина от стрептококите в устната кухина. За разлика от захарозата, тя няма да бъде използвана от стрептококите за производство на глюкан, като по този начин ще възпрепятства образуването на зъбен кариес. Поради това може да се използва като подсладител в продукти за деца.
5) поради ниския си гликемичен индекс кръвната глюкоза се повишава бавно след прием и изисква по-малко инсулин от другите захари, което е от полза за хора с диабет тип 2 и затлъстяване.

Употреба на продукта: обикновено се използва като хранителен подсладител в храни и напитки. Също така може да се използва като овлажнител в козметиката.


Отговор на обявата

Категория
Оферти

Държава
Китай

Регион
Shanghai

Място
No.201 Xin Jinqiao Road