Wuhan mengyang biotechnology co.,ltd
11.11.2022 05:00
Консервант за химически хранителни добавки за изследователски цели, на склад и безопасен за употреба.
Описание на продукта
Консервант CAS 24634-61-5 Калиев сорбат
Химическо наименование. Калиев сорбат
Молекулна формула: C6H Молекулна формула: C6H7KO2
Молекулно тегло: 150,22
Свойства: Бели кристали или кристални гранули
Бели кристали или кристални гранули
Можем да доставим и под формата на прах
Калиевият сорбат е калиевата сол на сорбиновата киселина с химична формула C6H7KO2. Основната му употреба е като консервант за храни.
Калиевият сорбат е ефективен в различни приложения, включително в храни, вина и продукти за лична хигиена.
Калиевият сорбат се получава чрез реакция на сорбинова киселина с равно количество калиев хидроксид. Полученият калиев сорбат може да се кристализира от воден разтвор на етанол.
Позиция FCC-V/E202 Резултат
Етикетиране Мет Стандарт Мет Стандарт
Външен вид Бели гранули или прах Бели гранули
Резултат от теста 99,0% - 101,0% 100,71%
Свободна киселина (като сорбинова киселина) макс. 1% Не се открива
Свободна основа (като K2CO3) макс. 1% 0,7%
Тежки метали (като Pb) ≤ 10 ppm < 10 ppm
Арсен (като As) ≤ 3 ppm < 3 ppm
Загуба при сушене ≤ 1,0% 0,38
Олово ≤ 2 ppm < 2 ppm
Точка на топене (като сорбинова киселина) 133,0°C-135,0°C 133,0ºC-135,0ºC
Живак ≤ 1 ppm 0,0016 ppm
Алдехиди ≤ 0,1% 0,002%
Ролята на калиевия сорбат
Калиевият сорбат може ефективно да потиска растежа и размножаването на вредни микроорганизми като плесени, дрожди и кислородни бактерии, Staphylococcus aureus и Salmonella, но е неефективен срещу полезни микроорганизми като анаеробни бактерии.ните микроорганизми, като анаеробни бацили и Lactobacillus acidophilus, почти по-силно противодейства на развитието, отколкото на стерилизацията, като ефективно удължава срока на годност на храните и запазва оригиналния им вкус
Калиев сорбат Приложения
1. Широко използвани в хранително-вкусовата, козметичната, селскостопанската и други индустрии. Инхибитори на плесени и дрожди, храни, фунгициди, денатуриращи вещества за сушене на масла, бактерициди и др.
2. Сорбинова киселина в алкохол и напитки.
3. 3. сорбинова киселина в соев сос, продукти от соев сос и туршии.
4. Сорбинова киселина и калий във водни продукти.
5. Сорбинова киселина в месо и колбаси.
6. Сорбинова киселина в пресни зеленчуци и плодове.
7. Сорбинова киселина при консервирането на хлебни изделия.
8. Сорбинова киселина в консервирани храни, сладкарски изделия и пресни храни.
9. Сорбинова киселина в прясно сирене.
10. Сорбинова киселина при консервирането на маргарин.
11. Консервант за пресни храни, сорбинова киселина в други продукти.
Категория
Оферти
Държава
Китай
Регион
Hubei
Място
Wuhan