Каталог
Каталог

Органични плодове от Шизандра

24.06.2022 00:00

Органични плодове от Шизандра

Отговор на обявата

Латинско име:

(100% натурален, без добавени консерванти)

Влажност: <18%

Нечистота: <1%

Пепел: <3%

Прах: 60-80mesh

Съхранение: Съхранявайте на хладно и сухо място

Приложения: Фармацевтични, козметични, диетични добавки

органични плодове от шизандра е популярна традиционна китайска билка.

Китайците традиционно използват шизандрата като тоник за подхранване на цялото тяло, който има всичките пет вкуса и поддържа всичките пет "елемента". За китайския начин на мислене това означава, че тя подпомага цялостното здраве и функционирането на много ключови биологични системи. За западния начин на мислене това често означава, че билката или растението ни помага да бъдем по-устойчиви на стрес.

Fructus Schisandrae: Първата дума "Wu" означава "пет". Втората дума "Wei" означава "вкус", а третата дума "Zi" се отнася до "семе".

Както подсказва името на билката, Fructus Schisandrae е семе с пет вкуса, които са кисел, горчив, сладък, остър и солен.

"Fructus Schisandrae" има топли свойства. Съдържа и петте вкуса." Кожицата на плода е сладка, месестата тъкан е кисела, а сърцевината на семето е горчива и остра. Всички тези части имат солени вкусове. Преобладаващите вкусове на тази билка обаче са кисел и солен.

Плодовете на шизандра се използват в китайската медицина за стягане на белите дробове и подхранване на бъбреците. Той спомага за производството на телесна течност, задържа изпотяването, консолидира същността и облекчава диарията. Също така може да успокои сърцето и да успокои ума.

Разлика между южната и северната Шизандра чиненсис

В Китай има два вида: южна Шизандра чиненсис и северна Шизандра чиненсис.

Мястото на произход на южната шизандра е провинция Шаанси и Хубей. Дзилин, Хейлундзян и Ляонин са главните оригинални места на северната Schisandra chinensis.


Отговор на обявата

Категория
Оферти

Държава
Китай