Ново прътоподаващо устройство от Haas

Haas Automation Europe

‚‚Ново прътоподаващо устройство от Haas‘‘ на Haas Automation Europe

Когато Haas Automation представи на пазара новото прътоподаващо устройство Servo Bar 300 през 1999 г., то незабавно придоби популярност, тъй като беше компактно, лесно за използване и на достъпна цена. За да направят по-добро устройство за 2015 г., чрез което работата с прътоподаващото устройство да стане по-лесна, по-ефикасна и по-бърза, инженерите на Haas се върнаха на чертожната дъска.

Резултатът е изцяло ново прътоподаващо устройство с марката Haas, което осигурява опростен начин за автоматизиране на производството на части чрез струговащите центрове от Haas, при това на по-добра цена. Това устройство разполага с нов и здрав, ала същевременно компактен дизайн, който ускорява производителността и струговащите операции.

Проектирано и произведено от Haas Automation специално за използване със струговащите центрове с ЦПУ серия Haas ST-10 до ST-35 и серия DS, прътоподаващото устройство с марката Haas се свързва директно с управлението и се захранва от струговащия център.

Новото устройство на Haas се отличава от конкуренцията със своята бърза настройка и краткото време за промяна на настройките. То разполага с иновативен ролеви дизайн, който осигурява лесен достъп до задната страна на струга за бързо адаптиране на облицовката и смяна на облицовката. Просто натиснете крачния педал и прътоподаващото устройство ще се плъзне встрани, за да се осигури достъп. Когато се издърпа на позиция, прътоподаващото устройство се заключва на мястото си изцяло, което елиминира случайните удари или проблемите с подравняването. Подравняването на височината на прътовете е по-лесна от всякога, като се използва само една ръкохватка, чрез която се правят визуални „центриращи“ регулирания. Бърза смяна буталните пръти се фиксират на място без инструменти, като и двата размера се съхраняват по удобен начин в капака на прътоподаващото устройство. Вградените поставки в двата края на устройството осигуряват съхранение и лесен достъп за всички шпиндел лайнери на Haas, така че вече не е необходимо да заобикаляте машината, както при предишните версии.

За да се намали времето на циклите, прътоподаващото устройство Haas използва нова задвижвана от ремък совалкова система за пръти, която е 7 пъти по-бърза от предишната версия и разполага със светкавична скорост за прибиране. Оптичните сензори определят точно позицията на пръта дори при прътове със скъсени ръбове и назъбени краища, а бегачите от неръждаема стомана на тавата за зареждане помагат за далеч по-лесното придвижване на прътите до областта за зареждане. Дори квадратните или шестоъгълни елементи ще се плъзгат плавно до тавата за подаване на новото устройство.

Тъй като устройството е интегрирано с контрола Haas, всички параметри за подаването на прътовете се нагласят директно на струга. Ако прътоподаващото устройство не е на позицията си, е с отворен капак или трябва да се захване обратно на място, това ще се обозначи чрез лесни за разчитане икони на екрана.

Още новини

Популярният център на Haas DT-1 за пробиване/нарязване, произведен от Haas Automation Inc., вече е достъпен с шпин
за стипендии в областта на машинното обработване и производство в Европа
За да оцелеят в днешната икономика, механичните цехове трябва да произвеждат частите по бърз и точен...
При наличието на все повече компоненти, които изискват прилагането на 5-осови техники за обработване...
високоскоростен универсален обработващ център с 5 оси
Адрес
Mercuriusstraat 28
1930
Zaventem
Белгия
Тип компания
Производител
Региони на износ
Европа
Сертификати
DIN EN ISO 9001:2008
Основаване
1983