Каталог
Каталог

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

23.11.2021 16:11

Eppendorf дарява 20 000 евро на EMBL за насърчаване на жените, работещи в науката

  • Подкрепа за "Насърчаване на жените в науката"
  • Коледно дарение дава възможност на 20 жени постдокторанти да се включат в програма за жени учени на ръководни позиции
  • Дарението подчертава дългогодишното корпоративно партньорство между EMBL и Eppendorf
Хамбург, 22 ноември 2021 г. - Днес Eppendorf SE дари 20 000 евро на Европейската лаборатория по молекулярна биология (EMBL) по време на онлайн церемония по връчване на дарението. Средствата са предназначени за проекта на EMBL "Развитие на жените в науката", който дава възможност на жените учени да започнат управленска кариера в научните области.

В речта си, в която благодари на компанията за дарението, Едит Хърд, генерален директор на EMBL, определи дарението като важен сигнал за квалификацията на жените изследователи. Хеърд заяви, че управленското ниво в научната общност се характеризира с ясен дисбаланс по отношение на пола: "За да компенсира това несъответствие, през 2020 г. EMBL предприе действия и инициира програма, наречена "Лидерство и високи постижения за амбициозни жени постдокторанти" (LEAP), която включва едногодишна програма за наставничество и коучинг. Това щедро дарение от Eppendorf ще даде възможност на още 20 жени постдокторанти да придобият квалификацията, необходима им за управленска кариера. Надяваме се, че те ще станат ръководители на групи, водещи изследователи и доценти в научни области."

По-голяма видимост за жените в науката

Приобщаването и разнообразието са важни въпроси в групата Eppendorf, каза Ева ван Пелт, съизпълнителен директор на Eppendorf SE: "Солидарността, толерантността и разнообразието са определящи характеристики на космополитната култура, която Eppendorf насърчава, и основа на успеха на компанията. Несъответствието между броя на мъжете и жените, които заемат ръководни постове в научната общност, е сериозен проблем. Повишаването на видимостта на жените в науката е както декларирана цел, така и важна грижа на Eppendorf."

EMBL и Eppendorf: дългогодишно партньорство

EMBL и Eppendorf Group имат обща история, основана на дългогодишно сътрудничество в областта на програмите за корпоративно партньорство. Освен това церемонията по връчването на престижната награда "Eppendorf" за млади европейски изследователи се провежда в EMBL в Хайделберг от 10 години насам. Наградата се връчва, за да се отличат постиженията на световно ниво в областта на научните изследвания в областта на науките за живота, постигнати от млади учени.



Още новини

С Mastercycler® X40 ежедневните ви лабораторни дейности ще бъдат не само надеждни и ефективни...

Takara Bio Inc (Takara Bio) и Eppendorf SE, две водещи компании в областта на науките за живота, имат удоволствието да обявят сътрудничеството си по стратегическо споразумение за съвместен маркетинг.
промоции 01 септември 2023 г. - 31 декември 2023 г
В Eppendorf осъзнаваме ключовата роля, която пластмасовите консумативи играят в лабораторията. В същото време сме наясно, че балансирането между изискванията на съвременната наука и грижата за околната среда е ключово предизвикателство за управлението на лабораториите за науки за живота. Затова следваме принципа "Намаляване, повторна употреба, рециклиране" винаги и навсякъде, където е възможно, и все повече залагаме на използването на суровини на биологична основа.

Тази година базираната в Хамбург компания за науки за живота Eppendorf SE връчва престижната си н...

Едноканалните пипети Eppendorf Xplorer® и Xplorer plus са сертифицирани с етикета ACT® от...