Каталог
Каталог

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

09.09.2021 01:09

С прецизност и ефективност до кръглия ръб

KULLEN-KOTI представя решения с четки за автоматизирано отстраняване на зауствания

Придружени от всеобхватни концепции за хигиена и безопасност, организаторите на изложенията DeburringExpo (Карлсруе), BlechExpo (Щутгарт) и MSV (Бърно/Чехия) планират да проведат своите търговски панаири през октомври и ноември. Производителят на четки KULLEN-KOTI е потвърдил участието си и в трите панаира и ще съсредоточи изложението върху своите инструментални четки за напълно автоматизирано отстраняване на зауствания от метални компоненти и полуфабрикати. Абразивните дискови четки на компанията, които играят централна роля в интегрираното в процеса заобляне на лазерни заготовки или щамповани детайли, са технологичен акцент.

Днес високопроизводителните абразивни четки за интегрирано в процеса отстраняване на зауствания и заобляне могат да бъдат намерени в много инструментални магазини на съвременните обработващи центрове. Тук водеща роля играят дисковите и вътрешните четки от портфолиото на KULLEN-KOTI. Те могат да бъдат проектирани според специфичните изисквания на клиентите и приложенията и като абразивни инструменти често се намират непосредствено до фрезовите глави и високоскоростните свредла в магазините за бърза смяна на производствените и роботизираните клетки. На предстоящите изложения DeburringExpo (12.-14.10.21 г.) и Blechexpo (26.-29.10.21 г.), както и на MSV (8.-12.11.21 г.), тези технически четки ще бъдат тематичен център на планираните участия на KULLEN-KOTI в панаири. Особено за експертите от областта на машиностроенето, автоматизацията на производството и роботизираната обработка на металите е изключително полезно да научат повече за тези инструментални четки.

Осцилиращ ход на ръба

Освен широко използваните ролкови четки на KULLEN-KOTI, отливаните дискови четки и стругованите вътрешни четки на компанията придобиват все по-голямо значение при внедряването на интегрирани в процеса и напълно автоматизирани решения за отстраняване на зауствания. За изключително гъвкавата цялостна обработка на големи отливани и ковани детайли дисковите четки се използват например като инструменти за отстраняване на зауствания за промишлени роботи. От друга страна, ако се изисква специфично заобляне на ръбовете на сглобяеми детайли, изрязани с лазер, щанцоване и пламъчно рязане, планетарните глави на напълно автоматизирани производствени линии, оборудвани с няколко осцилиращи и въртящи се дискови четки, се оказват оптималното решение. Тук е особено важно да се спомене, че дисковите четки на KULLEN-KOTI се характеризират с много плътни обрезки, излети дълбоко в тялото на четката, които се отличават с изключителна стабилност на размерите. Това дава възможност не само за висока скорост на отстраняване на материала, но и за много прецизно, хомогенно и дефинирано финишно обработване на ръбовете.

Стругована прецизност за вътрешнаобработка

Докато летите дискови четки на KULLEN-KOTI се използват предимно за външна обработка, стругованите вътрешни четки на компанията доказват своята стойност при отстраняване на зауствания и финишно обработване на отвори, вътрешни резби и кухи тела. Освен това заоблянето на ръбовете на вдлъбнатини за О-пръстени, напречни отвори и други пресечни точки, както и почистването на вътрешни резби, са сред основните области на приложение на тези абразивни четки. На много места вътрешните четки, които се предлагат с цилиндрично, конично или стъпаловидно напречно сечение, са стандартни инструменти за оборудване на многоосни съчленени роботи във високоавтоматизираните производствени линии на автомобилната индустрия.

Идеалното решение за четки за отстраняване на зауствания

По принцип всички абразивни четки на KULLEN-KOTI са проектирани така, че да осигуряват постоянно ниво на качество в продължение на дълго време на работа по време на интегрираните в процеса отстраняване на зауствания и заобляне. Важна предпоставка за това е както дисковите, така и вътрешните четки да са оптимално съобразени с конкретното приложение. Наред с други неща, трябва да се вземат предвид геометрията и материалът на обработваните компоненти и съответно да се адаптират материалът за запълване, както и размерът и видът на абразивните зърна. Комбинацията от полиамидни нишки и вградени абразивни зърна от силициев карбид, алуминиев оксид или диамант, например, се е доказала многократно в технологията за отстраняване на зауствания. Освен това целевото време на цикъла и специалните условия на челна или кръгова обработка оказват голямо влияние върху избора на абразивна четка. В зависимост от приложението телена четка с ударно абразивно действие също може да покаже по-добър резултат при отстраняване на заустванията, отколкото шлифовъчна абразивна четка. Ако конструкторът на машината или системата привлече производителя на четките по време на фазата на разработване, техническите параметри на обработващия център или производствената клетка могат да бъдат директно включени в специфичния дизайн на необходимите инструментални четки.

Използването на правилните четки за отстраняване на зауствания открива пред потребителя много възможности за оптимизиране на процесите в контекста на интегрираната, напълно автоматизирана металообработка. Самият факт, че даден компонент се обработва директно в обработващия център или в роботизираната клетка близо до крайния контур - т.е. не е необходим допълнителен процес на механична обработка - може да означава огромен скок в ефективността. Не бива да се забравя и предимството по отношение на безопасността на труда, тъй като рискът от наранявания при рязане, характерен за ръчното отстраняване на зауствания, е напълно елиминиран при интегрираното в процеса отстраняване на зауствания с четки.

Още новини

Целеви решения за ултрафино шлифоване и заобляне на ръбове


Това са...

Техническите четки са част от основното оборудване на множество дървообработващи машини и системи от много години. Тук те се използват в множество различни дизайни и размери.

Нашите транспортни ролки за пещи са оборудвани със специални телени обрезки, които са устойчиви н...

Четковото отстраняване на зауствания се счита за един от най-гъвкавите и понякога най-икономичнит...

KULLEN-KOTI ще представи своите транспортни ролки за пещи на Aluminium 2022 Транспортните ролки за пещи на KULLEN-KOTI са оборудвани със специални телени обрезки, които са устойчиви на температура до 1200 °C. Те се използват в цял свят в хоризонталните линии на инсталациите за термична обработка. Те се използват в цял свят в хоризонталните линии на инсталациите за термична обработка, където позволяват прецизно и щадящо повърхността транспортиране на алуминиеви плочи и листове. На тазгодишното изложение ALUMINIUM в Дюселдорф KULLEN-KOTI ще представи този изключителен тип четка и ще предостави информация за многобройните възможности за нейното индивидуално прецизиране. Компанията може да бъде намерена в зала 7А на щанд D30.
KULLEN-KOTI доставя системи за четки за множество професии в строителството