Каталог
Каталог

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.09.2021 01:09

Заключващ болт с ексцентриков лост от KIPP

Практичен и ергономичен

HEINRICH KIPP WERK представя още една нова разработка от продуктовата група заключващи болтове: Сега на пазара се пускат модели, при които изключването на болта се осъществява с помощта на ексцентриков лост. Когато потребителят премести ексцентриковия лост извън мъртвата точка на ексцентрика, болтът се освобождава. Предимства са ергономичният дизайн, плоската конструкция, високата температурна устойчивост, както и бързото регулиране.

Заключващите щифтове са сред стандартизираните конструктивни компоненти, които позволяват бързо регулиране на движещи се машинни компоненти. В повечето случаи щифтът се изважда от контрагента чрез издърпване на копчето или пръстена за издърпване, за да се приведат машинните части в съответното положение и след това да се фиксират отново там. При новите заключващи щифтове този процес се осъществява чрез ексцентриковия лост. Основно предимство е, че фиксиращият щифт остава разглобен, когато лостът на ръкохватката се премести извън мъртвата точка на ексцентрика. Това решава проблемите, когато няколко заключващи болта са фиксирани към корпус, който не може да бъде достигнат ръчно от един човек по едно и също време. Операторът може лесно да освобождава по един болт, без да се налага да държи всички ръкохватки в разгънато положение. В противен случай тази функция се среща само при заключващи болтове с детониращ жлеб, но при които дръжката трябва да се завърти в изтеглено положение - следователно процесът отнема повече време. От друга страна, продуктите с ексцентрикови лостове са подходящи за удобно бързо регулиране.

Друг плюс е ергономичната форма на ексцентриковата дръжка, която позволява лесно боравене с малко усилия. Лостовете с дръжки се предлагат в черно, както и в червено за движението и са изработени от подсилена със стъклени влакна пластмаса. Тази пластмаса е устойчива на високи температури и позволява продължителна употреба при температури от около 160 °C и краткосрочна употреба при температури от макс. 250 °C. Що се отнася до резбовите втулки и заключващите щифтове, потребителят може да избира между версии от стомана и неръждаема стомана.

Всички резбови втулки се предлагат с фина резба и в 4 размера (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5).

Ексцентричните дръжки могат да се завъртат на 360° и са значително по-плоски от гъбовидните или Т-образните дръжки, когато не се използват. Това позволява и вграден монтаж на изделията, като по този начин се избягват смущаващи контури.

Още новини

Безопасността отговаря на дизайна
Така че само това, което трябва да е вътре, да е вътре
Лесно и безопасно водене на големи тежести
Основи и прозрения във формат #kippresso
Когато хигиената заема централно място