Каталог
Каталог

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

26.08.2021 01:08

Защита във всички позиции: Персонализирани структурни и противоударни амортисьори при автоматизация и обработка.

Всяко прекъсване на производството струва време и пари. Но купувачите и проектантите разполагат с многобройни продукти за безопасност, за да защитят оборудването. Това е особено важно, за да може да се сведе до минимум времето за престой и да се повиши производителността при обработката и автоматизираните процеси. В допълнение към хидравлично работещите малки и промишлени амортисьори, ACE предлага разнообразие от евтини алтернативи. Те се използват, когато не се изисква прецизно спиране. Три приложения илюстрират широката гама от малки помощни средства.

Общо серията TUBUS от структурни и предпазни клапи на ACE включва осем дизайна с над 150 отделни продукта за широк спектър от приложения. Възможно е да се генерират приблизително линейни, прогресивни или, както в случая на използване в компютърен томограф (КТ), дегресивни характеристични криви. Скъпото сърце на една система за компютърна томография е пръстеновидният тунел, наречен портал. Той се завърта многократно на 360 градуса. По този начин по време на сканирането се създават няколко съседни среза, от които компютърът може да изчисли обем. Това осигурява пространствена информация. Всеки отделен пиксел може да бъде класифициран пространствено. Ако е необходимо, получените данни могат да се визуализират с помощта на компютърен софтуер не само в двуизмерно, но и в триизмерно изображение. За целите на контрола на качеството в автомобилния сектор проектът на LISCO GmbH от Bargteheide включваше създаване на маса за подаване към портала с помощта на високопрецизни линейни оси. Електрически крайни изключватели следят за допустимото крайно положение на плъзгача, за да се предотврати повреда на конструкцията. За да се гарантира, че това няма да се случи дори в случай на грешки в работата, хакерски атаки или прекъсване на електрозахранването, екипът на LISCO GmbH, ръководен от управляващия директор Стефан де Брюин, реши да защити крайните положения на конструкцията с помощта на полупроводникови демпфери, които работят независимо от електрозахранването. След разглеждане на характерните данни, като дължина на частта от масата, тегло и скорост на приближаване, изборът пада върху структурните демпфери TUBUS от типа TA-17 на ACE Stoßdämpfer GmbH. Тези аксиално демпфериращи машинни елементи, изработени от кополиестерен еластомер, имат ход от 7 mm и максимално поглъщане на енергия от 6 Nm на ход при продължителна работа и 9 Nm на ход при аварийна работа. Това ги прави едни от по-малките представители на структурните демпфери на ACE и показва, че конструкторите имат голяма свобода на действие при избора на подходящия за тяхното приложение TUBUS за аварийно спиране и непрекъсната работа в техните инсталации и машини. Освен това в описания случай компонентите изпълняват и второ предназначение при транспортирането на системите ТТ. Ако превозът не е обезопасен, те предотвратяват повреди, причинени от струпвания. Структурните демпфери могат да се закрепят бързо и лесно със специален винт и са допълнителна застраховка за LISCO GmbH в случай на аварийно спиране, тъй като "функционират абсолютно надеждно", според Стефан де Брюин.

Специалните устройства TUBUS увеличават производителността на пресовите инструменти в автомобилното производство в световен мащаб

Първоначално към базираната в Лангенфелд компания ACE се обръща един-единствен автомобилен производител. Клиентът от Южна Германия съобщава: "Вече имахме изключително положителен опит с индустриалните амортисьори на ACE при бързото и безопасно спиране на слайдове с тегло до 3 тона. Затова беше очевидно да се обърнем към ACE и за новия проблем." Проблемът с увеличаващите се престои поради дефектни амортисьори в щанците по време на формоване на листов материал трябваше да бъде намерен при въвеждането на модерни преси ProgDie и сервопреси. По-високите скорости на хода и скоростите на пресата, както и тенденцията към по-големи матрици, доведоха до по-високи натоварвания. Това доведе до претоварване на демпфиращите елементи от полиуретан (PU). Умората на материала настъпва твърде бързо. Последваха счупвания на инструменти и престои в производството. В търсенето на нови амортисьори производителите на автомобили попадат на структурните амортисьори TUBUS в ACE. Изработени от ко-полиестерни еластомери, те до двадесет пъти превъзхождат по отношение на демпфиращи свойства и експлоатационен живот материали като стоманени пружини, PU или гумени ограничители.

Това беше причината, поради която ACE успя в този случай да замени предшествениците на задържащите амортисьори, спешно необходими в автомобилното производство, с новата разработка TUBUS-Spezial по време на обработката на листов материал. В същото време тези специални машинни елементи доказват какво са способни да постигнат инженерите на ACE по заявка на клиента. В допълнение към специалните доставки с индивидуални ходове, характерни криви, пружини и размери, ACE предлага специални серии за автомобилните производители под формата на амортисьори за задържане и повдигане. Успехът на тези компоненти се основава на тригодишна развойна дейност, винаги тясно ориентирана към нуждите на съответните клиенти. След първите тестове за издръжливост в лаборатория за определяне на максималното възможно натоварване, а след това тестове в избрани пресови инструменти, както и изчисляване на таблиците за избор на елементи при известни немски производители на автомобили, ACE определи статичните и динамичните характеристики на силата и преместването, както и поглъщането и абсорбирането на енергия на стендове за изпитване. Първоначалните статични и динамични тестове бяха обещаващи, тъй като при статични условия беше възможно да се постигне максимално поглъщане на енергията на задържащите амортисьори, които са високи само 29,4 mm, в диапазони между 5 и 269 Nm, в зависимост от конструкцията. При динамичните условия, преобладаващи в практиката, резултатите на използваните преди това елементи от полиуретан със същата височина бяха надхвърлени почти три пъти. В резултат на това специалните елементи TUBUS трябва да се подменят по-рядко от своите предшественици и благодарение на намаленото време за престой и поддръжка осигуряват значително увеличение на производителността на съответните заводи.

Една от услугите на ACE за производителите на автомобили е, че по време на процеса на разработване на продукта може да се създаде матрица за избор на всеки тип демпфериране за фирмата възложител. Използвайки я, производителите на инструменти вече могат лесно да определят размера и броя на демпферите. Вземат се предвид скоростта и теглото на държача за заготовки, както и скоростта на хода на пресата. Използваните стойности са взети от сериите изпитвания, проведени на тестер за падане с лазерна система за измерване на преместването. В резултат на тестовете в ACE екипът, ръководен от продуктовия мениджър Торстен Конен, създаде таблици за избор на скорости на пресоване от ≤ 17 до 40 удара/мин, а също така свърза последователно няколко специални типа TUBUS. В резултат на това след практически тестове в инструментите на автомобилните производители вече се предлагат по-мощни амортисьори за задържане и повдигане от наличните досега за фиксиращи винтове с размери от M10 до M30. Тези демпфери на ACE вече се доставят на производители от цял свят.

ACE вече предлага и алуминиеви и стоманени компоненти за аварийно спиране

За да предотврати повреди при използване на линейни единици в роботиката и за защита на крайни позиции на металорежещи машини, конвейери и системи за съхранение и извличане на стоки с високи етажи, ACE добави към продуктовото си портфолио демпфери за сблъсък. Те са изработени от специално проектирани алуминиеви или стоманени тръби, които се сгъват по предварително определен начин в случай на удар, подобно на зона на смачкване, и преобразуват кинетичната енергия в топлина. Тези нови машинни елементи на ACE защитават конструкциите в случай на произшествие чрез високо, равномерно разсейване на енергията от 98%. Благодарение на техния начин на действие резултатите от катастрофата могат да бъдат реконструирани и по този начин да бъдат избегнати в бъдеще след съответната оценка. Амортисьорите при сблъсък предлагат голяма дългосрочна стабилност при ежедневна експлоатация и отлична защита в случай на аварийно спиране. Освен това те са лесни за монтаж и подмяна след катастрофа. Новите демпфери на сблъсък предоставят на проектантите високо ефективно и икономично еднопосочно решение за ефективна защита на съоръжения или машини. По този начин те представляват интересна алтернатива на необратимите и обратимите структурни амортисьори, както и на хидравличните предпазни амортисьори. Новите продукти за безопасност се предлагат с външен диаметър 87,5 mm при алуминиевите версии и 63 mm и 38 mm при стоманените версии. Стандартно се предлагат десет основни типа с абсорбиране на енергията при приложения за аварийно спиране в диапазона от 670 Nm/ ход до 11 200 Nm/ ход. В зависимост от типа максималният ход на компонентите е между 45 mm и 160 mm, като ниските опорни сили от 13 000 N до 70 000 N имат решаващ принос за обезопасяването на конструкциите. На практика тези стойности могат да бъдат допълнително увеличени чрез последователно или паралелно разположение на амортисьорите, за да се разсейват по-високи стойности на енергията от споменатите при един ход. Новите амортисьори са налични на склад в Лангенфелд в рамките на 24 часа и, както и структурните амортисьори в другите примери за приложение, се характеризират с добро съотношение цена/качество

Още новини

При тестването на инвалидните колички производителите играят на сигурно по разбираеми при...

Специалистите по аварийно спиране празнуват премиери във филми и телевизия
Когато става въпрос за индустриална технология за демпфериране, ACE е едно от първите места, към които се обръщат повечето инженери и дизайнери по света. Независимо от това какви запитвания имат експертите в наши дни, ACE винаги отговаря бързо на тях - онлайн или чрез личен контакт на място.

Има много възможности за подобрения в дизайна на инвалидните колички. Това се доказва от едноосна...

Облекчение при работа и преобразуване: универсална отвертка с газова тягова пружина и структурни амортисьори от ACE
в универсалната отвертка на Metallatelier GmbH