Каталог
Каталог

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

28.07.2021 01:07

Нови амортисьори от ACE: алуминиеви и стоманени компоненти за аварийно спиране

С новите си амортисьори ACE Stoßdämpfer GmbH от Лангенфелд добавя здрави решения за еднократна употреба към своето портфолио в областта на продуктите за безопасност. Те са изработени от специални алуминиеви или стоманени тръби, които се сгъват по предназначение при сблъсък и преобразуват кинетичната енергия от удара в топлина. Елементите на машината предпазват конструкциите в случай на инцидент чрез високо и равномерно разсейване на енергията от 98%. Амортисьорите на ACE Stoßdämpfer GmbH предлагат голяма дългосрочна стабилност при ежедневна експлоатация, както и отлична защита в случай на аварийно спиране. Освен това те са лесни за инсталиране и подмяна след катастрофа.

Високоабсорбиращи еднопосочни решения за аварийно спиране

Новите аварийни демпфери предоставят на проектантите високоефективно и икономично еднопосочно решение за ефективна защита на съоръжения или машини. По този начин те представляват интересна алтернатива на необратимите и обратимите структурни амортисьори, както и на хидравличните амортисьори. Новите продукти за безопасност на ACE са изработени от специално проектирани алуминиеви или стоманени тръби с външен диаметър 87,5 mm при алуминиевите версии и 63 mm и 38 mm при стоманените версии. Стандартно се предлагат десет основни типа с абсорбция на енергия при аварийно спиране в диапазона от 670 Nm/ ход до 11 200 Nm/ ход. В зависимост от типа, максималният ход на компонентите е между 45 mm и 160 mm, като ниските опорни сили от 13 000 N до 70 000 N имат решаващ принос за обезопасяването на конструкциите. На практика тези стойности могат да бъдат допълнително увеличени чрез последователно или паралелно разполагане на амортисьорите, за да се разсейват по-високи стойности на енергията от споменатите при един удар.

Допълнителни предимства на разработените в сложните тестови серии аварийни стопери са лесният монтаж, лесното преоборудване на съществуващите системи, както и бързата подмяна и намаленото време за престой след авария. Освен това събитието на сблъсъка може да бъде възстановено по деформацията на елемента и в най-добрия случай да бъде избегнато в бъдеще. Новите амортисьори на ACE Stoßdämpfer GmbH могат да бъдат доставени от склада в Лангенфелд в рамките на 24 часа и се характеризират с добро съотношение цена/качество. Основните типове вече надеждно фиксират линейни единици в роботиката, както и крайни позиции на металорежещи машини, конвейерни системи и системи за съхранение и извличане на товари на много места. ACE предлага и персонализирани типове, които може да достави при поискване.

Още новини

Дигитализацията и подходът на икономично управление се разглеждат като желано средство за отслабв...

При тестването на инвалидните колички производителите играят на сигурно по разбираеми при...

При тестването на инвалидните колички производителите играят на сигурно по разбираеми при...

Специалистите по аварийно спиране празнуват премиери във филми и телевизия
Когато става въпрос за индустриална технология за демпфериране, ACE е едно от първите места, към които се обръщат повечето инженери и дизайнери по света. Независимо от това какви запитвания имат експертите в наши дни, ACE винаги отговаря бързо на тях - онлайн или чрез личен контакт на място.

Има много възможности за подобрения в дизайна на инвалидните колички. Това се доказва от едноосна...