Каталог
Каталог

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

01.06.2021 02:06

E+E Elektronik ще предостави национален стандарт за измерване на концентрацията на CO2

Лабораторията за калибриране на специализираната в областта на сензорите компания E+E Elektronik е натоварена от Австрийската федерална служба по метрология и геодезия (BEV) да осигури националния стандарт за измерване (еталон) на концентрацията на газ CO2. По този начин експертите по калибриране от Енгервицдорф се превръщат в най-висшия метрологичен орган в страната за още една физична величина след влажността, точката на оросяване и скоростта на въздуха. В качеството си на определен от BEV институт E+E Elektronik е оторизиран да извършва специални калибрирания на ниво национален метрологичен институт за тези физични величини.

Националните метрологични институти (НМИ) - в Австрия това е BEV - или определените от тях институти са на върха на метрологичната йерархия в дадена страна. Като предоставят задължителните национални еталони за измерване (еталони), те осигуряват връзката на законовата метрология с международно признатата система единици SI и по този начин гарантират сравними в световен мащаб еталони.

Лабораторията за калибриране на E+E е натоварена с тази важна задача за влажността и точката на оросяване от 2004 г., а за скоростта на въздуха - от 2011 г. През април 2021 г. беше предоставено и обозначението за концентрацията на газ CO2.

Определен институт BEV / E+E Elektronik

Като определен институт E+E Elektronik се ангажира да поддържа и доразвива националните еталони в съответствие с текущото състояние и изискванията на метрологията. Предпоставка за това, в допълнение към необходимия метрологичен опит и оборудване, е строгата система за управление на качеството в съответствие с EN ISO/IEC 17025. Освен това E+E Elektronik е обект на редовни контролни одити от BEV и международни експерти по калибриране.

За да се гарантира еквивалентността и международното признаване на националните еталони, E+E Elektronik участва в ключови сравнения от CIPM/BIPM (Comité International des Poids et Mesures / Bureau International des Poids et Mesures) или EURAMET (Европейската асоциация на националните метрологични институти). Освен това E+E Elektronik е представена в международни комитети в областта на метрологията за съответните физични величини.

Възможностите за калибриране и измерване (CMC данни) на посочения институт са включени в базата данни за ключови сравнения на BIPM (KCDB) под името BEV/E+E Elektronik. Съгласно Споразумението за взаимно признаване на CIPM (MRA) E+E Elektronik има право да показва логото на CIPM-MRA върху своите сертификати за калибриране BEV/E+E. Сертификатите за калибриране от институти, които имат това лого, се ползват с най-висока степен на приемане и представляват особен интерес за акредитираните органи за калибриране поради тяхната проследимост до национален институт по метрология.

"Фактът, че сега сме и определен институт на BEV за концентрацията на газа CO2, след влажността, точката на оросяване и скоростта на въздуха, ни радва. Той още веднъж доказва големия опит на нашата лаборатория за калибриране, нещо, от което нашите клиенти се възползват от години", казва Дитмар Пахингер, ръководител на лабораторията за калибриране на E+E.

Акредитирана лаборатория за калибриране

В допълнение към специалните калибрирания като определен институт E+E Elektronik предлага и акредитирани калибрирания на измервателни уреди за физичните величини влажност, точка на оросяване, CO2, скорост на движение на въздуха, въздушен поток, температура и налягане. За тази цел E+E Elektronik е акредитирана като лаборатория за калибриране в съответствие с EN ISO/IEC 17025 под идентификационен номер 0608 от Австрийския национален орган за акредитация/Федералното министерство на цифровите технологии и икономиката. Решаващата характеристика на акредитираните калибрирания - за разлика от т.нар. калибрирания по ISO или вътрешнофирмени калибрирания - е проследимостта на резултатите от измерванията до национален стандарт и по този начин тяхната международна сравнимост.

За подробна информация относно услугите, предлагани от лабораторията за калибриране на E+E, посетете www.eplusecal.com

Още новини

С триото, състоящо се от моделите CDS201, HTS201 и TES201, австрийският специалист по сензори E+E...

С новия HTS801 E+E Elektronik пуска на пазара най-мощния си сензор за влажност и температура за и...

Цифров сензорен модул за рентабилно измерване на влажност и температура

Сензорният мод...

от 26.04.2023 г. - 28.04.2023 г

Търговски център Chennal

Зала 3, щанд F31 - F32

Австрийският производител на сензори E+E Elektronik разширява портфолиото си от цифрови сензорни...

Новият калкулатор за влажност на E+E Elektronik изчислява всички важни параметри, свързани с влажността, както и точката на оросяване под налягане.