Каталог
Каталог

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

18.05.2021 01:05

Сензор за влажност и температура със сменяем сензорен модул

Сензорът за влажност и температура EE212 на E+E Elektronik е подходящ за предизвикателни измервателни задачи в областта на климатичните технологии, селското стопанство и фармацевтичната промишленост. Благодарение на модулната конструкция на сондата сензорният модул може лесно да бъде заменен директно на място, ако е необходимо. Покритието на сензора на E+E, широкият избор на филтърни капачки и здравият корпус IP65 / NEMA 4 гарантират точни и надеждни измервания дори при трудни работни условия.

Висококачествен, сменяем сензорен модул

Сензорната глава на EE212 разполага със сензорен модул с последно поколение високопрецизен сензорен елемент за влажност и температура E+E. Фирменото покритие на сензора E+E и запечатаните спойки подобряват измервателните характеристики и удължават живота на сензорните елементи в тежки условия. Електрониката в модула е капсулирана и следователно е най-добре защитена от кондензация. За сензорната сонда се предлага богат избор от различни филтърни капачки.

Едно от основните предимства на EE212 за използване в силно замърсена и агресивна среда е модулната конструкция на сондата. Тя позволява лесна подмяна на сензорния модул само с няколко стъпки и напълно без инструменти. Това означава, че времето за престой и разходите за обслужване могат да бъдат сведени до минимум.

Универсална употреба, лесна конфигурация

EE212 може да бъде гъвкаво адаптиран към измервателната задача за универсална употреба. В допълнение към точното измерване на влажността и температурата сензорът изчислява различни параметри, свързани с влажността, като температура на точката на оросяване, абсолютна влажност и съотношение на смесване. Измерените стойности са достъпни на два конфигурируеми аналогови изхода. Три други физични величини могат да бъдат показани на допълнителния графичен дисплей. Благодарение на безплатния софтуер за конфигуриране EE-PCS могат да се настройват назначенията на измерваните величини, мащабирането на изходите и дисплеят.

Удобен за инсталиране корпус

Предлагат се стенна и канална версия на EE212. Изпитаният корпус за ОВК позволява сензорът да се монтира със затворен капак. Това означава, че електрониката е защитена от замърсяване на строителната площадка. Винтовете на корпуса с байонетното затваряне улесняват бързото отваряне и затваряне на капака, за да се завърши електрическата инсталация. За използване на пазара в САЩ корпусът е снабден с отвор за ½" кабелен фитинг.

Още новини

С триото, състоящо се от моделите CDS201, HTS201 и TES201, австрийският специалист по сензори E+E...

С новия HTS801 E+E Elektronik пуска на пазара най-мощния си сензор за влажност и температура за и...

Цифров сензорен модул за рентабилно измерване на влажност и температура

Сензорният мод...

от 26.04.2023 г. - 28.04.2023 г

Търговски център Chennal

Зала 3, щанд F31 - F32

Австрийският производител на сензори E+E Elektronik разширява портфолиото си от цифрови сензорни...

Новият калкулатор за влажност на E+E Elektronik изчислява всички важни параметри, свързани с влажността, както и точката на оросяване под налягане.